19
Пет, Авг
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Обновеното детско отделение в тукашната болница бе открито на Димитровден. В него са инвестирани 75 000 лв. собствени средства на здравното заведение. С 25 000 лв. е извършен ремонтът, а с останалите са закупени нови легла.

Отделението е преструктурирано според съвременните изисквания и стандарти, каза управителят на стационара д-р Димитър Ермов. В стаите е премахната старата боксова система с дървени прегради, подменени са вътрешните дограми, мивките и осветителните тела. Основно са ремонтирани стаите на медицинските сестри, лекарския кабинет и кабинета на завеждащия отделението. Обособен е изолатор за чревни инфекции. Цялото отделение е боядисано. Закупени са нови модерни легла, както за децата, така и за придружителите им. Работата е извършена за два месеца от работници на болницата.

С ремонтирането и на детското отделение вече цялата болница е обновена и отговаря на всички съвременни изисквания, каза д-р Ермов.

Капацитетът на детското отделение е 20 легла. Освен от Свиленград, тук се лекуват деца от Любимец, Ивайловград, Тополовград, идват и от Радовец, каза д-р Мария Ходжева, която е завеждащ отделението.

На откриването присъства кметът Георги Манолов, както и неговите заместнички Мария Костадинова и Ася Райкова.

В понеделник е завършил и ремонтът на покривната конструкция, подменени са старите керемиди. За целта са били отпуснати 41 000 лв. с решение на общинския съвет.

Елена МИХАЛЕВА