19
Сря, Юни
23 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

 Ние от „БСП за България“ няма да толерираме отделни фирми и кръгове, защото политиката ни е насочена към вас – жителите на Свиленград. Това каза кандидатът за кмет на социалистите в пограничната община Стамо Димитров по време на официалния старт на предизборната им кампания на 4 октоври.

Десетки привърженици на партията бяха се събрали в щаба на БСП, за да засвидетелстват подкрепата си. Специални гости бяха депутатите Никола Динков и Виолета Желева. В речта си Стамо Димитров даде да се разбере, че влиза в изборите с ясната нагласа, че разбира колко голяма е отговорността и никак няма да му е лесно, защото кандидатите за кмет на Свиленград са много. „За вас, избирателите, ще бъде изключително предизвикателство да изберете на кого да се доверите. Ние от „БСП за България“ излизаме с мотото „За по-добър живот в община Свиленград“. Знаем, че много неща са свършени в този град през годините, но знаем, че има и още много, които трябва да се направят. Ние вече обявихме, че ще търсим инвеститори в сферата на производството и логистиката, ще проектираме и изграждаме междублоковите пространства в крайните квартали, ще направим детските градини и ясли безплатни за всички деца, ще осигурим собствени бюджети на кметовете по селата и не на последно място разумно и прозрачно ще се разпореждаме с общинската собственост. Не забравяйте, че на 27 октомври изборът, който всички ние ще направим, има огромно значение, защото на всеки 4 години ние имаме възможност ясно и категорично да заявим какво искаме да се случва с нас, с нашите семейства и с нашия град, в който живеем. Затова ви призовавам на 27 октомври да излезете и да гласувате с бюлетина № 56 за по-добър живот в община Свиленград“, каза Стамо Димитров.

Той е на 39 години. Магистър по финанси. Баща е на 3 деца. Човек, предпочел да дойде да живее в малкия град, откъдето е съпругата му, без да разчита на никого за реализацията си освен на своите знания и компетентност. Убеден е, че нашият град има бъдеще и то се крепи на комуникацията между гражданите и общината. За свое предимство смята възрастта си. Твърди, че има силата и енергията да се посвети на обществената кауза и е достатъчно опитен, помъдрял и отговорен, за да решава проблеми и да приема предизвикателства.

„За пръв път БСП излиза с листа, в която по-малко от 20 % от кандидатите са били общински съветници. Сред тях има доста млади хора, а 7 – 8 души са и под 40-годишна възраст. Мисля, че това е правилен избор, който ни гарантира успех“, заяви депутатът от Свиленград Никола Динков. Той подчерта, че е изключително доволен от това, че политиката на БСП в Свиленград е насочена към това младите хора да се задържат тук, да се откриват алтернативни места за работа, да се облекчават разходите на семействата. „На някои им се струват тези предложения популистки, но нашият кандидат за кмет Стамо Димитров има точни разчети за това, че безплатни детски градини могат да се случат. Разходът за детските градини е по-малко от 8 % от собствените приходи на община Свиленград. Не смятам, че ще срещнем затруднения в това да подадем ръка на младите семейства“, каза Динков. Народният представител не спести суперлативите си за Стамо Димитров. „Моето мнение за него е, че е изключително умен млад човек. Разбира от бюджет и финанси, което е от изключителна важност за една община. Стамо е с много добри организационни качества. Човек, който вижда макрорамката на бюджета и може да открои кои неща трябва да вървят напред и кои да останат за следващата и по-следващата година и как да бъде планирано така че хората да бъдат доволни“, сподели депутатът. Той подчерта, че вниманието на всички от БСП трябвало да бъде обърнато към малките проблеми на хората. „ Трябва на преден план да се изведат малките неща, които вълнуват обикновените хора от квартала, от улицата и да работим за тяхното разрешаване. Стамо и цялата листа за общински съветници, начело с Георги Илиев, имат силите и знанията това да се свърши“, завърши Динков.

В Свиленград винаги се чувствам добре и съм тук, за да подкрепя нашия екип – Стамо Димитров и кандидатите за общински съветници и кметове на малки населени места, подчерта Виолета Желева. „Да, смятам, че в Свиленрад са се случили много добри неща досега. Но смятам и, че с този млад, амбициозен и балансиран екип, защото в листата има и хора с опит, градът ще стане още по-добро място за живеене. Трябва да се надгражда и съм сигурна, че този екип ще го направи. И не го казвам просто така. Убедена съм, че това ще се случи, защото 2 години като народен представител имах възможността да наблюдавам работата на колегите от Свиленград, наблюдавам и това какво върши като общински съветник Стамо Димитров. Няколко пъти гледах и негови изявления в началото на кампанията и се гордея, че това е нашият кандидат. Той има премерен анализ за това какво може да осъществи и съм сигурна, че тази амбициозна програма, която е направил с екипа си, е уверен, че може да я изпълни. Радвам се, че е избрал живее в малък град, не е в София, не извън страната ни. Тук е създал семейството си и има три прекрасни деца. Поздравявам Ви за смелостта, че влизате в тази битка“, каза Желева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!