Политика
Инструменти
Шрифт

15 партии и коалиции се подадоха документи в ОИК – Свиленград за участие в местните избори на 27 октомври. Срокът изтече на 16 септември в 17:00 ч.

Както „Старият мост“ писа още миналата седмица, партиите, които първи се регистрираха бяха ГЕРБ и ДПС. Още 9 партии ще се борят за вота на избирателите: НФСБ, Атака, Социалдемократическа партия (СДП), Единна народна партия (ЕНП), Съюз на свободните демократи, Обединени земеделци, ВМРО – Българско национално движение, СДС и РЗС.

Три пък са коалициите. Едната от тях е БСП – За България, която обединява: БСП, Комунистическа партия на България, Нова зора, Политически клуб Екогласност и Политически клуб Тракия. В коалиция „Демократична България“ влизат: „Да, България“, Демократи за силна България и ПП „Зелено движение“. Третата коалиция е „Ние, гражданите“, обединяваща „За теб, България“ и ПП „К-О-И“, като тя ще участва само в битката за общински съветници. Една е местната коалиция, в която влизат ВОЛЯ и "Земеделски съюз Александър Стамболийски".

В Любимец три са регистрираните партии - ГЕРБ, ДПС и Атака, и две коалиции - БСП за България и местна, обединяваща Воля, СДП и БСДП.

Някои от партиите вече обявиха официално имената на кандидатите си за кметове и общински съветници. Регистрацията им ще се извършва от 17 септември до 18:00 часа на 24 септември.

СМ