03
Нед, Мар
27 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Арх. Анастас Карчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Свиленград. Решението на Изпълнителната комисия на партията стана ясно преди броени минути.

„Благодаря за оказаното ми доверие и се надявам да оправдая очакванията. Ще продължим да развиваме града в добрата посока“, сподели Карчев пред „Старият мост“.

Както писахме, от Бойко-Борисовата партия тук имаха три номинации за кмет – председателят на общинската структура в Свиленград д-р Мариян Кръстев, главният архитект на Общината Анастас Карчев и бившият началник на Пожарната в града и екс зам.-областен управител Валентин Ангелов.

Анастас Карчев е на 35 години. Роден е в Свиленград. Семеен, с едно дете. Завършил е магистратура в сферата на архитектурата. Няколко години е работил в София. От 2011 г. е служител в ОбА-Свиленград, като е стартирал като младши експерт. През 2015 г. е повишен за главен архитект на Общината.

Изпълнителната комисия одобри и листата на ГЕРБ за общински съветници в Свиленград. Водач е председателят на общинската структура Мариян Кръстев. Останалите са: Анелия Георгиева, Георги Еленков, Даниела Георгиева, Мартин Айвазов, Николай Михайлов, Росица Димова, Мариела Софронова, Таня Коларова - Великова, Атанаска Михайлова, Стела Дякова, Тодорка Хърсева, Диана Стоянова, Росица Иванова, Веска Димитрова, Соня Славова, Борислав Карев. В листата влизат и кандидатите за кметове на кметства в селата от общината, където ще има избори: Жельо Станков (Студена), Милен Милушев (Капитан Андреево), Трифон Трифонов (Момково) и Таня Желева (Левка).

СМ