14
Пет, Юни
30 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Общинският съветник от Свиленград Живко Желев, по-известен като Живо Полицая, пак се включва в битката за местния парламент. На предните избори той влезе като независим, но този път ще се кандидатира от партията на Стефан Софиянски „Съюз на свободните демократи“ (ССД).

Целта на Живко Желев е да вкара повече хора в ОбС-Свиленград. На изборите през 2015 г. той събра около 1 000 гласа и с него в местния парламент можеха да влязат поне още двама души. Тогава обаче той нямаше листа за общински съветници и останалите гласове бяха преразпределени по другите партии, които вкараха съветници за негова сметка. Сега използвам партийната регистрация, за да мога да направя листа, в която ще бъдат включени поне десетина души, сподели Желев пред „Старият мост“. Вторият в листата ще бъде адв. Михаил Милчев.

Впрочем, първоначално Живко Желев обмисляше варианта на тези избори да се кандидатира за кмет. На по-късен етап обаче размислил и решил, че ще бъде по-полезен като общински съветник. В кампанията си няма да обещая нищо на хората, което не мога да изпълня, сподели водачът на листата на ССД. Желанието му е в Свиленград да бъдат привлечени повече инвеститори, които да отворят работни места, а не да се разчита само на хазартния бизнес. Целта му била да изкара младите хора от Свиленград да гласуват на тези избори, независимо за кого.

Живко Желев е роден през 1965 г. Завършва бакалавър „Социална педагогика и психология“ в Шуменския университет. 20 години – от 1984 до 2004 г., е полицай в РУП-Свиленград. След като се пенсионира започва да се занимава със земеделие в родното си село Мустрак. Става един от най-едрите тютюнджии там. Зам.-председател е на Националната конфидерация на тютюнопроизводителите в България. Няколко пъти става лице на земеделски протести в Свиленградско.

На снимката: адв. Михаил Милчев и Живко Желев

Диляна ЦВЕТКОВА