15
Съб, Юни
31 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Нов лидер застана начело на младежкото СДС в Свиленград. Димитър Чавдаров бе избран единодушно от членовете на организацията на 18 януари. Той е на 29 години и досега не се е занимавал с политика. Митко е със средно-специално образование от ПГССИ „Христо Ботев“, в момента работи в частния сектор. Основно ще се опитваме да помогнем за развитието на младите хора в Свиленград, които и без това не останаха много, каза председателят на организацията. Ние сме отворени за нови идеи, приемаме членове и съмишленици, всеки е добре дошъл, подчерта той.

Младежката организация на партията се сдоби и с нов секретар. Росица Наскова е омъжена, майка на две деца. Завършила е счетоводство и контрол в „Икономически университет“- Варна. Нашата цел е да накараме младите хора в Свиленград да се включат в обществения живот тук, сподели тя.

В момента членовете на младежката организация на сините са около 30 души, като непрекъснато постъпват заявления за присъединяване, сподели Нели Георгиева, зам.-председател на СДС- Свиленград. Сред тях има както учащи, така и работещи. Младежката организация бе създадена през 1992 г. След известно прекъсване тя бе възобновена през 1998 г. и съществува до 2005 г. Пет години по-късно отново се възроди и така до днес, уточни още Георгиева.

Когато избрахме новите председатели на СДС и младежката организация Христо Николов и Димитър Чавдаров им казах, че мечтата ми е младите да вземат бъдещето си в свои ръце, сподели пък адв. Добри Тодев, секретар на СДС. В момента няма друга партия в България, която да сменя управлението и да дава път на младежта. СДС е матрица за вадене на кадри, подчерта още адв. Тодев. Ние създадохме Иван Костов, докато Бойко Борисов- ГЕРБ. При нас нещата тръгват отдолу нагоре, а не както при останалите партии.

Диляна ЦВЕТКОВА