23
Вт, Юли
36 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Досегашният лидер Георги Шишков се оттегли, гласуваха ново ръководство

Нов председател пое ръководството на общинската организация на СДС в Свиленград. На отчетно-изборна конференция на 24 ноември за лидер на сините в общината бе избран 26-годишнияг Христо Николов, досегашен водач на младеждата организация на СДС тук.

СДС дава път на младите хора и техните идеи за бъдещето, така трябва да подходим в настоящия момент, за да възродим синята идея, заяви вече бившият председател на СДС Свиленград Георги Шишков.
Христо Николов е завършил специалност „Счетоводство", а по-късно и „Маркетинг" в ПУ „Паисий Хелендарски". Към настоящия момент се занимава със семейния бизнес на родителите си - хотелиерство. За негов заместник бе избрана Нели Георгиева. Тя също е с висше образование - „Международни икономически отношения“, владее английски и френски език. На 36 години е, омъжена, с две деца. Другият заместник-председател на организацията е дългогодишната активистка Сийка Димитрова. За секретар на организацията бе избран адв. Добри Тодев.

„Искам да се обърна към гражданите на Свиленград и да ги уверя, че ще работя за благото на всички ни. Трябва да върнем доверието на хората, трябва СДС да участва в управлението на страната, за тази кауза ще работя през следващите месеци - заяви новият лидер на сините Христо Николов. Трябва да потърсим подкрепата на младите хора, на истинските демократи и свободни личности. Това е първото нещо, към което ще пристъпя. Трябва да бъдем в подкрепа на малките и средни фирми, на частния бизнес, на частната инициатива на хората. Монополите във всяка сфера на социално-икономическия живот пречат на възхода. Повече възможности за младите хора, повече инвестиции в образование, здравеопазване и ноу-хау. Точно на това ще акцентирам.“

СМ