29
Чет, Фев
22 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Назначиха трима млади специалисти

Трима служители в ОбА бяха освободени от длъжност заради работата си по европейски проекти. Инж. Иванка Димитрова, Милена Янева и Светлана Динкова са ангажирани с управлението и координацията на едни от най-големите проекти на общината и това наложи напускането им на администрацията, съобщи пресаташето на общината Калина Райкова. Инж. Иванка Димитрова бе директор на дирекция „Общинска собственост и устройство на територията“, а Светлана Динкова ръководеше отдела „Местно икономическо развитие, проекти и програми”.

Инж. Димитрова е избрана за ръководител на проекта за туристически атракции в с. Мезек. Също така тя започва работа и като координатор по мащабния проект на стойност над 48 млн. лв. за изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, пречиствателна станция за отпадни води и водопроводна мрежа в Свиленград, чийто ръководител пък ще е Светлана Динкова. Като висококвалифициран специалист инж. Димитрова е и поканена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в състава на експертна комисия за разработване на национална стратегия, финансирана от Световната банка, за развитие на ВиК сектора в България, подчерта Калина Райкова.
Политика на ръководството на общината е в осъществяването на всички проекти да участват свиленградчани и служители на администрацията, а не както е практика в други общини - външи консултантски фирми, изтъкна още тя. Това води до по-голяма отговорност при изпълнението на дейностите и до по-голяма прозрачност при усвояването на европейските средства. За последните 8 години община Свиленград успя да си изгради много добър екип за работа от млади и отлично подготвени кадри, с който постига успешно развитие на града по различни национални и европейски програми, отбеляза пресаташето. Екипът по европроекти на Свиленград е търсен партньор и консултант и от други общини, допълни тя.

Същевременно трима млади специалисти започнаха работа в общинската администрация, заяви още Райкова. Диана Лозева и Денис Хусеин бяха назначени в отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми” като експерти. Те ще се включат в реализирането на проектите, спечелени от общината през 2012 г., и ще участват в разработването на нови проекти по новата програмна схема за периода 2014-2020 г. И двамата младежи са от Свиленград, имат престижно образование и владеят отлично английски език. Диана Лозева е завършила средно образование в колежа „Сейнт Андрюс” в Кеймбридж. Висшето си образование е придобила в Швейцария. Тя е бакалавър по бизнес администрация и магистър по мeдии и комуникации от Международния университет в Женева. Денис Хусеин е завършил английска гимназия в Пловдив и университета „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас, бакалавър по туризъм. През изминалата година е работил по проект към гражданско сдружение „Заедно за Свиленград”.

Друг млад свиленградчанин пък започна работа в Общинския исторически музей. Стефан Димитров е завършил история в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, магистър по дипломация и международни отношения, османист. В момента е докторант към Института за исторически изследвания към БАН, участвал е с доклад в първата научна конференция на свиленградския музей през 2011 година.Той е назначен по заместване до завръщане на титуляра, уточни Калина Райкова.

СМ