19
Нед, Май
24 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Sn S YanevaСнежана Янева пое Дирекция „Хуманитарни дейности“

Четирима нови служители назначи в администрацията кметът на Свиленград инж. Георги Манолов.

За временно изпълняваща длъжността директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ е турена Снежана Янева. Това стана само дни, след като се разбра, че нито един кандидат не се е явил на обявения за поста конкурс. Досегашната временна началничка на звеното Христина Анастасова става шеф на отдел „Информационно обслужване и правни дейности“ към Дирекция „Бюджет и финанси, административно и информационно обслужване и евроинтеграция”.

Снежана Янева е завършила педагогическия институт в Шумен. Работила е като учителка, а след това стана мениджър във фирмата на съпруга си Бойко Янев „Витта Фуудс“, дъщерна на „Хранко инвест“. Както, „Старият мост“ писа, и двете дружества бяха обявени в несъстоятелност и продадени, за да се удовлетворят вземанията на кредитори.

От 2007 до 2011 г. Янева е общински съветник и председател на групата съветници от ГЕРБ в ОбС –Свиленград, председател на Комисията по образование, култура, права на човека и европейска интеграция в Общинския съвет.

Трима млади специалисти пък назначи градоначалникът към Дирекция „Общинска собственост и устройство на територията”, въпреки че с новата структура на администрацията от януари т. г. бе заявено съкращаване на 10 души. Като младши експерт „Управление на общинска собственост” започна икономистката Лиляна Димитрова. Розалина Караиванова, магистър по туризъм, пък е назначена за мл. експерт „Обществени поръчки”. Тя е работила е като преподавател по немски език и като брокер на недвижими имоти във фирмата на Христо Янев „Мидланд интерспед“. На предишните местни избори Караиванова бе кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Третият новоназначен е Любомир Апостолов, бакалавър по английска филология от ПУ „Паисий Хилендарски” и магистър по бизнес администрация от Нов български университет. Апостолов е поел длъжността старши експерт „Проекти, програми, инвестиции” към отдел „Местно икономическо развитие, проекти и програми”. Също като Караиванова той бе в листата за общински съветници на ГЕРБ, но на последните избори.

С