30
Чет, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

petrovДепутатът Иван Петров е отстранен от поста областен координатор на ГЕРБ в Хасково и остава само депутат. Решението за това бе взето на заседание на изпълнителната комисия на управляващата партия в присъствието на лидера Бойко Борисов и зам.-председателя Цветан Цветанов във вторник вечерта. На мястото на „разжалвания“ Петров герберите поставиха настоящия кмет на Димитровград Иво Димов.

Като причина за махането на Петров някои сочат провала му като регионален стратег на ГЕРБ по време на последните избори за органи на местно самоуправление и за президент. Тогава лансираният от Петров за Хасково кандидат-кмет Иван Панайотов претърпя съкрушителна загуба от управляващия четвърти пореден мандат Георги Иванов. Същевременно в Димитровград Иво Димов реализира убедителна победа въпреки разногласията с Петров. Освен това, в областта двойката Калфин -Данаилов събра повече гласове от избраните за президент и вицепрезидент Плевнелиев – Попова, в Хасково пък ГЕРБ загуби както изборите за кмет, така и за общински съветници.

Според запознати обаче най-вероятната причина за рокадата е лошата кадрова политика на Иван Петров в региона, от която били недоволни болшинството привърженици на Бойко-Борисовата партия.

СМ