19
Пет, Апр
28 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

arnaudovСлед д-р Минков, и д-р Васко Арнаудов напуска Общинския съвет

Д-р Васко Арнаудов подаде оставка от Общински съвет – Свиленград само два месеца след като положи клетва като общински съветник. Той стана вторият съветник, отказал се от място в местния парламент, след д-р Христо Минков, който пък напусна веднага след изборите.

Д-р Арнаудов бе водач на листата на Коалиция „Заедно за Свиленград“, която вкара трима души в тукашната законодателна власт. Самият той бе избран за трети пореден мандат в ОбС. За оставката си е посочил лични причини, но според мнозина свиленградчани се отказвал от поста, тъй като щял да се кандидатира за управител на „Медицински център I“, по този начин се предотвратявало влизането в конфликт на интереси. „Нямам никакво намерение да се кандидатирам за медицински управител“, заяви пред „Старият мост“ д-р Арнаудов.

На 4 януари Общинската избирателна комисия гласува предсрочно прекратяване на мандата на д-р Арнаудов. Мястото му по закон следва да заеме следващият в листата. Това е Елена Балъкчиева, която ще положи клетва на предстоящото заседание на Общинския съвет.

СМ