25
Вт, Юни
19 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

elenkovИзбраха Георги Еленков за председател на ОбС в Свиленград с пълно единодушие. В Любимец гласуваха партийно, Мария Станкова от ГЕРБ оглави местния парламент 

Адвокат Георги Еленков е новият председател на ОбС в Свиленград. Той бе избран единодушно с гласовете на всички 21 общински съветници в новосформирания местен парламент. На практика юристът нямаше опонент за поста, тъй като в пленарната зала бе издигната единствено неговата кандидатура.

 

kupaКакто е известно, Георги Еленков е общински съветник от листата на ГЕРБ. Той бе предложен за председател на ОбС от групата съветници от Бойко-Борисовата партия. Георги Еленков е работохолик, изключително отговорен, дисциплиниран, разумен и премерен във вземането на решения, каза в подкрепа на предложението си Атанаска Михайлова. В крайна сметка всички 21 местни народни избраници, които са представители на 7 партии и коалиции, гласуваха единодушно за Еленков. Благодаря ви за огромното доверие, заяви след избора новият председател на ОбС. Обещавам, че ще работя изцяло за жителите на общината и за доброто на Свиленград, добави Еленков.

Новият председател на ОбС е завършил юридическото си образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 1999 г. От 2000 г. до настоящия момент работи като адвокат в кантората си в Свиленград.

Преди да си изберат председател новите местни парламентаристи под ръководството на областния управител Ирена Узунова положиха клетва в работата си да се ръководят от интересите на гражданите от общината и да работят за тяхното благоденствие. Клетва положиха и Георги Манолов, който бе избран за трети кметски мандат, и четиримата управници на Капитан Андреево, Левка, Студена и Момково съответно Веселина Иванова, Борис Борисов, Жельо Станков и Трифон Трифонов. На тържествената церемония присъства и депутатът от ГЕРБ Иван Петров. В тази зала днес е събрана надеждата и доверието на свиленградските избиратели, вие трябва да оправдаете това доверие и да не го загубите, каза на новите управници Ирена Узунова. На добър път и успешен мандат на всички, пожела тя.

„С бъдещето на Свиленград” пък бе специалното пожелание към новите общински съветници от децата на Свиленград. На церемонията всеки от новите местни парламентаристи получи подарък буква-картина, изрисувана от малките художници, част от общото пожелание.
Благословия за добра и успешна работа към всички отправи лично Старозагорският митрополит Галактион.
Старият нов градоначалник Георги Манолов пък получи купа „Шампион на България” в категорията „Кмет на община”. Тя му бе връчена от неговата заместничка Мария Костадинова от името на целия му екип. Шампионската купа бе заслужена от него заради рекрдната подкрепа от над 81 %, kartiniдадена му от свиленградчани на 23 октомври. Манолов заяви, че е важно всички, независимо от партийната принадлежност, да работят обединени от идеята за доброто бъдеще на общината. Нека нашата партия да се казва Свиленград, призова той общинските съветници.
За председател на общинския съвет в Любимец пък бе избрана Мария Станкова от ГЕРБ. В пленарната зала всяка от партиите, представени в местния парламент, издигна своя кандидатура. От БСП предложиха Михаил Димитров, а от Коалиция за силна община Любимец – Васил Точков. При тайния вот новоизбраните местни парламентаристи гласуваха партийно, стана ясно след обявяването на резултатите. Мария Станкова събра 9 гласа, Михаил Димитров – 6 гласа, а Васил Точков – 2. Както вече е известно, ГЕРБ има 9 представители в общинския съвет, БСП – 6, а Коалиция за силна община Любимец има двама представители. Искам да изкажа своята благодарност за доверието и обещавам, че ще работя за благото на Любимец, заяви Мария Станкова, след като бе избрана за председател.

На тържественото заседание в Любимец присъства областният управител Ирена Узунова и депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Новоизбраният кмет Анастас Анастасов, новите управници на Лозен и Малко Градище съответно Ангел Гинев и Татяна Топалова, както и общинските съветници официално положиха клетва. В своето първо изказване като кмет на община Любимец Анастас Анастасов благодари на хората, гласували за промяната в общината и заяви: „Аз се надявам да оправдаем това доверие, което ни се гласува и ще работим за това”.

След официалната церемония пред сградата на общината отец Трифон Караджонов отслужи водосвет и отправи молитва за успех на новия градоначалник и общинските съветници. На комуто много се дава, от него много се иска, каза отец Трифон. След това посъветва новия кмет да използва опита и мъдростта си, а където не знае – да пита. Преди да влезе в общинската администрация Анастас Анастасов бе посрещнат от служителите на ОбА с пита и мед и с пожелание за успешен и ползотворен мандат. В кметския кабинет пък го очакваше вече бившият градоначалник Янко Кючуков, който му пожела успех. Времената не са лесни, но с достатъчно усилия ще се справите, каза Кючуков. След това Анастас Анастасов за пръв път седна на кметския стол. На бюрото пък го очакваше последната поща, както и списък с проекти, по които може да се работи в бъдеще.


Елена МИХАЛЕВА