15
Съб, Юни
31 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

raikovaДосега зам.-кметицата била в неплатен отпуск от училището. Веса Ходжева става ръководител на двата дневни центъра. Обявяват конкурс за шеф на дирекция „Хуманитарни дейности“

Зам.-кметът Ася Райкова се връща в ОУ „Иван Вазов“. Това стана ясно на прексонференция на кмета Георги Манолов след заседанието на ОбС в четвъртък, на което с единодушие и без дебати бе приета новата структура на общинската администрация. Както „Старият мост“ писа, по новото щатно разписание общината остава само с един зам.-кмет, съкращават се и две дирекции.

Причината за това е, че община Свиленград се стреми да изпълнява държавната политика по отношение на съкращаването на финансови средства, а също така и да използва по-малко средства на данъкоплатците за фонд работна заплата, каза градоначалникът. Ася Райкова беше на работа на втори трудов договор в общинската администрация, тя е мое предложение и никога не е разглеждана като партийна кандидатура, добави той. По думите му договорът на Райкова в общината изтекъл на 2-ри януари, но по негово предложение ще работи в ОбА до приемането на бюджета за следващата година. След това ще се върне в ОУ „Иван Вазов“, където винаги си е била директор, по думите на Манолов. За да седне на зам.-кметския стол, тя ползвала 4-годишен неплатен отпуск. По какви причини й е бил даден този продължителен отпуск, след като длъжността не е изборна, градоначалникът не спомена. Според него Ася Райкова си е свършила перфектно работата в ресора, който ръководи.

Другата полза е, че тя натрупа знания и допълнителен капацитет, който ще й помогне да продължи да ръководи ОУ „Иван Вазов“ като едно от водещите училища в общината, заяви градоначалникът. Освен това Ася Райкова се вписва в нашите идеи за бъдещи проекти, които община Свиленград изпълнява, и ще бъде ръководител на спечеления проект „Защитено жилище“, тя продължава да бъде част от екипа ни и се надявам нашата работа да бъде все така успешна, добави той.

Веса Ходжева, която досега беше шеф на дирекция „Административно, правно и информационно обслужване“ пък от 1-ви февруари става ръководител на дневния център за възрастни с ментални увреждания и дневния център със седмична грижа. По новата структура ръководената от нея дирекция преминава в отдел към дирекция „Бюджет и финанси, административно и информационно обслужване и евроитеграция“. Тя ще се ръководи от Валя Здравкова. Шеф на дирекция „Местни данъци и такси и търговска дейност“ остава Живко Великов, а на „Общинска собственост и устройство на територията“ - инж. Иванка Димитрова. За директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ пък със заповед на кмета е обявен конкурс. Сега длъжността се изпълнява от Христина Анастасова, която бе назначена временно до провеждането на конкурс. Предстои да бъде изготвено длъжностно разписание на длъжностите в общинската администрация.

СМ