17
Сря, Юли
29 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

В последните седмици рязко се увеличи политическият натиск, упражняван от властта върху членовете и симпатизантите на РЗС в страната. Не се подбират средства, за да бъдат принудени те да се откажат от РЗС – обещания, заплахи, служебни притеснения, неправомерни уволнения, опити за дискредитиране и т.н. Особено безогледно е давлението върху активистите и местните ръководители на партията.

И тъй като това не дава резултат, нашите противници насочват тормоза върху техните семейства, чрез уж законосъобразни действия. Красноречив пример е уволнението на Слави Цингов от митницата в Свиленград. Въпреки че в Агенция „Митници” има немалко явно корумпирани служители, уволнен е именно Цингов, който има 20-годишна безупречна служба, без никакви наказания, доказано честен и висок професионалист, без да се посочват каквито и да било мотиви за уволнението. Тези мотиви обаче са добре известни и на колегите на г-н Цингов, и на обществеността в Свиленград, и на ръководството на РЗС –  съпругата му Красимира Цингова е член на Управителния съвет на РЗС. Изборът тъкмо Слави Цингов да бъде уволнен е направен не от ръководството на митниците, а от политическото ръководство на ГЕРБ в Свиленград.

Пресцентърът на РЗС е упълномощен да заяви следното:

Подобни действия на ГЕРБ само показват, че тази партия изчерпва политическия си капитал, страхува се от РЗС и затова използва държавната власт за разчистване на политически сметки.  

Националното ръководство РЗС изразява пълната си подкрепа на всички свои членове, които не се поддават на натиска на властта, и ще предприеме всички необходими действия за тяхната защита.

 

Пресцентър на РЗС