30
Чет, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

413 свиленградчани се подписаха в подкрепа на президента Георги Първанов до сряда след обед. Очакваше се по-късно събраните парафи да станат над 500. Акцията, която стартира във вторник, бе организирана от общинската организация на БСП в Свиленград.

Масата бе разположена на главната улица близо до входа на пазара. На нея бе поставен и трикольор. Отделно подписи се събираха и по партийните клубове. Списъкът с нашенците, заявили своята подкрепа към Първанов, ще бъде изпратен до председателя на парламента Цецка Цачева, председателите на парламентарните групи в Народното събрание и национални медии.

Междувременно Народното събрание не събра нужното мнозинство за продължаване на процедурата по импийчмънт в Конституционния съд. 155 депутати /ГЕРБ, Атака, Синята коалиция и 3 независими/ подкрепиха искането за предсрочно отстраняване на президента Георги Първанов, 72 от БСП и ДПС бяха против, нито един не се въздържа. За да има парламентарно одобрение на процедурата бяха нужни минимум 160 депутатски гласа. Те обаче не бяха събрани, тъй като седмината депутати от РЗС отсъстваха цял ден от залата и не участваха в гласуването.

СМ