23
Чет, Май
21 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Велин Вълков натирен след 19 години начело на местната организация

Дългогодишният председател на ДПС в Свиленград Велин Вълков е изключен от партията. Решението за това е било взето на заседание на управителния и контролния съвет на общинската организация.

„Решението беше колективно и е в полза както на Вълков, така и на партията - заяви лидерът на ДПС в Свиленград Малек Хусеин. - Мотивите ни са, че е допускал слабости, злоупотребява с името на партията, много стари членове ни напуснаха заради него, а и продължава да върши неща, които не са от компетенцията му.“ Екслидерът е последният отстранен от старото ръководство, поставено от бившия митничар Димитър Николов-Шопа, вживял се в ролята на сив кардинал, твърдят от новия управителен съвет.

Велин Вълков беше лидер на Догановата партия в Свиленград в продължение на 19 години от създаването й до октомври миналата година. Тогава той бе заменен на поста от Малек Хусеин, а Вълков остана почетен председател.

Подадох заявление за напускане на поста почетен председател, не съм излизал от партията и си оставам член на ДПС, аз друг не мога да бъда, заяви пред „Старият мост“ Велин Вълков.

СМ