21
Вт, Май
27 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Определената от съда парична гаранция на Емилия Масларова е бомбастична. Това заяви на пресконференция пред журналисти лидерът на БСП в Свиленград Христо Щерев. Дори адвокатката й Даниела Доковска каза, че в досегашната й практика няма такава гаранция, подчерта Щерев. Той предположи, че това е пореден показен акт, който цели постигането на определен ефект сред обществото.

Не искам да казвам какво прави правителството на Бойко Борисов, но в последните месеци се говори само кой какво е откраднал, без да има нищо доказано и нищо не е извадено на бял свят да го видим, коментира още Щерев. Това, което се случи е лошо за нашата организация, но не се притеснявам за електората, допълни лидерът на социалистите. Той определи Емилия Масларова като много борбен и активен човек.

На пресконференцията червените обясниха кои са мотивите им да подкрепят бюджета на общината за 2010 г. Ние сме за поемането на нов общински дълг, с който да се подменят водопроводите, след което да се кандидатства по европейски програми за асфалтирането на улиците, каза Никола Динков. Той подчерта, че всяка година се закърпват едни и същи дупки по улиците. Социалистите препоръчаха за кърпежите на улиците да се наеме външен изпълнител, от който да се иска една година гаранция. Те припомниха, че по тяхно предложение еднократната помощ за новородено, която ще дава общината през тази година, е в размер на 300 лв. Поставен бе въпросът, че достъпът до гробищните паркове в селата е затруднен и е необходимо в програмата на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ да се включи баластриране и чакълиране на пътищата до тях. Червените изразиха и своето становище по отношение на здравната реформа. Делегираните бюджети водят общинските болници към фалит и може да последва скрита приватизация на здравните заведения, каза Христо Щерев. Ще подкрепим здравна реформа, която пресича корпоративните интереси и се провежда открито и в интерес на гражданите, допълни той.

Елена МИХАЛЕВА