18
Чет, Юли
34 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Една от най-големите за България гаранции определи съдът за депутатката от 29-и Хасковски избирателен район и голям приятел на Свиленград Емилия Масларова. Народната представителка от БСП ще трябва да плати 50 000 лева, за да остане на свобода, докато върви делото срещу нея за длъжностно престъпление и за присвояване в особено големи размери. Според прокуратурата става дума за източени 11 милиона лева.

Парите са присвоени от станалия нарицателен скъп ремонт на социалния дом в Стара Загора, твърди обвинението. Разследващите твърдят, че за ремонта на старата поликлиника там са платени само 8 от отпуснатите от държавата 19 милиона лева. Останалите пари Масларова присвоила за себе си и бизнесмена Венцислав Драганов. Той е човекът, който стои зад спечелилата поръчката фирма.

През последните няколко години бившата социална министърка от Тройната коалиция бе чест  гост в община Свиленград. Масларова винаги бе посрещана с особена почит и уважение от местната управа. Тя преряза лентата на три обекта – изградения Дневен център през 2006 г., Дирекцията за социално подпомагане през 2008 г. и преходно жилище за 4 жени  от Дома за възрастни с психични разстройства край село Пъстрогор. Последният проект бе тържествено финализиран от Масларова точно по време на предизборната й кампания лани и е на стойност 149 000 евро.

СМ