26
Пон, Фев
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Англичанката Ивон Гордън от Лондон прие православната християнска вяра и името Йоана днес, навръх Ивановден. Кръщенето извърши отец Георги в храма „Живоприемний источник“ в кв. Гебран в Свиленград.

Досега 55-годишната Ивон-Йоана е изповядвала баптизма – един от клоновете на протестантството. „Сънувах, че Господ ми заръчва да приема източноправославната вяра и сега изпълних волята му“, сподели пред „Старият мост“ тя веднага след събитието.

Кръстница на англичанката стана свиленградчанката Ирина Влайкова. Двете се запознали неотдавна в църквата и между тях се породила духовна близост.

От 2013 г. Ивон и съпругът й Норел се заселват за постоянно в свиленградското с. Костур. Няколко години преди това тя е била майстор-готвач в елитен лондонски ресторант. Върхът в кариерата й е когато приготвя част от изисканите блюда за едно от най-ярките светски събития на 20-и век - звездната сватба на Виктория Адамс и Дейвид Бекъм през 1999-а. Поверявали са й доставки за приеми в Кралския двор.

Семейството обаче избира спокойствието и красивата наша природа пред мъгливия Лондон. Децата им Рийс и Тия се записват и учат в тукашното ОУ „Иван Вазов“. След време Норел почива и Ивон остава сама.

СМ