19
Нед, Май
24 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

al11 месеца затвор даде Районният съд на алжиреца

20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, обвиняем в грабеж и опит за убийство на българката Виктория Христова, бе осъден в четвъртък в Свиленград за нелегално преминаване на границата. Районният съд даде на чужденеца ефективна присъда от 8 месеца.

При влизането си в България преди близо година той е бил осъден 3 месеца условно за незаконно преминаване на границата от Районен съд – Елхово и тази санкция се прибавя към наложената от свиленградските магистрати. Така Аладин ще лежи в затвора общо 11 месеца за незаконно преминаване на границата. Отделно ще бъде съден за грабеж и опит за убийство на 20-годишната студентка.

Както „Старият мост“ пръв писа, в тукашната прокуратура срещу него бе образувано дело по чл. 279 от Наказателния кодекс. Той бе докаран с конвой в Свиленград в четвъртък. По принцип срокът за разследване е два месеца, но делото приключи по-бързо.

В невижданата акция по залавянето на алжиреца участваха 150 униформени полицаи, граничари и жандармерия, които блокираха с. Мезек, в издирването се включиха и местни хора. Аладин обаче успял да премине през границата и бе заловен от гръцката полиция. Софиийският градски съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“. На заседанието Салахедин Бин Аладин обяви, че всъщност се казвал Фудат Абдул Кадер, а на влизане в страната е казал фалшиво име.