17
Пон, Юни
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

DSC 047222Точно в 14 ч. черен мерцедес откара алжиреца от ареста на КПП Капитан Андреево в София

20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, издирван за нападение с нож срещу млада жена в София, е бил заловен снощи в Гърция.

Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред журналисти за задържането на нападателя на Виктория.

Бин Аладин е бил арестуван от гръцката полиция.

Алжирецът е преминал границата с помощта на българин, чиято самоличност е установена.

В понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се намира в Пловдив, където е пристигнал в неделя с такси. В 19 ч. в понеделник те са претърсили жилищен блок в града, в който се е намирал Бин Аладин, но той вече е бил напуснал.

Oколо 2  ч. в понеделник районът около село Мезек е блокиран в две посоки – от една страна блокада на селото, от друга страна "Гранична полиция" е блокирала границата.

Във вторник полицията е претърсила с. Мезек, където също е бил получен сигнал, че алжирецът се е намирал. Той обаче отново е избегнал органите на МВР.

В 20.40 ч. вчера гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали издирвания. Точно в 14 ч. днес алжирецът бе откаран с черен мерцедес от ареста на КПП Капитан Андреево, за да бъде откаран в София и предаден на СДВР.

Салахедин бин Аладин е заподозрян за нападението на 20-годишната Виктория Христова. През нощта срещу събота младото момиче беше ранено с нож от мъж, който влязъл в магазина, където Виктория работи, и е отнел около 300 лв. от оборота. Самоличността на Бин Аладин беше установена благодарение на видеокамера в близост до магазина. Той е в България от май, първоначално като кандидат - бежанец, а после - като незаконно пребиваващ.

Очаква се по-късно днес алжирецът да бъде разпитан. Ако се установи, че той е нападателят, ще му бъдат повдигнати и обвинения.Image 2418536 126