18
Чет, Апр
26 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

0000047215-article11Свиленградските Бони и Клайд – Мария Димова и Христо Христов, бяха арестувани след поредната си кражба. Във вторник районният съд наложи на обирджийския тандем постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража. Срещу 52-годишната Мария и 41-годишния Христо ще бъде повдигнато обвинение по чл. 196 от Наказателния кодекс – за кражба при опасен рецидив. Наказанието за такова престъпление е затвор от 5 до 15 години.

Последния си „удар“ двамата направили на 31 октомври, като отмъкнали от стопанска постройка в местността „Речните лозя“ кабели, ВиК части, медна пръскачка на обща стойност около 150 лв. Откраднатото скрили в необитаем строеж на ул. „Климент Охридски“. Полицията обаче разкрила престъплението и на 4 ноември двамата са арестувани.

Това далеч не е първото задържане зад решетките на двамата свиленградчани. Мария излязла от Сливенския затвор през м. май т. г., след като излежала присъда от година и половина, пак за кражби. Самата тя е осъждана досега 5 пъти и има 3 условни и 2 ефективни присъди.

Христо пък е с 9 присъди е лежал много пъти в затвора – за по 2 години, 2 г. и 8 месеца, година и половина, 6 месеца и пр. Той също като Мария излязъл на свобода през март т. г., след като изтърпял ефективна присъда от една година и шест месеца.

Свиленградските Бони и Клайд „работят“ заедно от 7 години, тандем са от 2006 г. насам. Последната им присъда за кражба е от 2011 г.

СМ