03
Нед, Мар
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

 

 

Апаш отмъкна портфейлите на две търговки

Само за една нощ апаши отмъкнаха 5 акумулатора от автомобили. В с. Сива река крадците посегнали на акумулаторите на 3 ВАЗ-а и опел. Батериите са свалени след срязване на кабелите, казаха от пресцентъра на МВР. Читатели на вестника от Сива река обаче се обадиха, че поне още 5-има жители на селото са попаднали под ударите на крадците, но най-вероятно не са подали жалби в полицията. Същата вечер апаши оставили без акумулатор и „Зил-157“, паркиран в с. Костур.

Също на 1 октомври вечерта органите на реда в Любимец са регистрирали 2 обира от автомобили, а тези в Свиленград – 3. От незаключен опел в с. Лозен са били откраднати 1070 лева, 60 евро, контактният ключ на колата и CD, а от ауди – касетофон и ключовете на колата.

Свиленградчани пропищяха и от кражби на портфейли. Както „Старият мост“ писа на Интернет страницата си, ловък апаш обра две възрастни продавачки на пазара в Свиленград. Първа изгоряла 74-годишна собственичка на магазин за дрехи на ул. „Тунджа“. На 28 септември в 11 часа около 30-годишен мъж влязъл в помещението уж да си купи панталон. След като премерил няколко чифта си харесал този на манекена и помолил продавачката да му го даде, за да го пробва. Докато възрастната жена го сваляла, мошеникът й свил портмонето, в което имало 40 лева, лични и фирмени документи и избягал. Малко по-късно изревала и друга продавачка на пазара. Този път обаче „ужилената“ била 67-годишна жена от щанд за зеленчуци. От описанието, което дала пред криминалистите, станало ясно, че апашът е същият. Той невинно поръчал да му претеглят зарзават и докато търговката се залисвала с кантара, успял да задигне портмонето й. Този път крадецът имал по-голям късмет – в него имало 250-300 лева, документи и мобилен телефон.

Портфейл с 250 лв. бил откраднат и от цех на ул. „Бузлуджа“ в Свиленград.

Не престават и кражбите на кабели. Три обира са регистрирани в Любимец на далекосъобщителни жици. Два от тях са били на улица „Републиканска”, а третият на ул. „Бяло море”. Неизвестни извършители са задигнали общо 223 метра кабел от шахти на подземна кабелна мрежа.

СМ