13
Съб, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

С водосвет и прерязване на лента бе открит новопостроеният пенсионерски клуб „Александър Кипров”.

250-те членове на клуба, вече могат да ползват новия си дом на ул. „Ген. Струков”, в непосредствена близост до ДГ "Снежанка".

Преди да пререже лентата кметът арх. Анастас Карчев им честити новия клуб и им пожела със здраве да го ползват дълги години и да организират много хубави прояви в него. Председателят на клуба Калина Диманова благодари на общината и на инвеститора за изграждането на новата зала.

Поздравления и подаръци пенсионерите получиха от общинския съветник Георги Илиев, президента на Лайънс клуб „Свилена“ Христина Карчева, Елена Митева - директор на Исторически музей - Свиленград, Мария Кирова - ръководител на Дневен център за възрастни хора "Дълголетие", председателите на други пенсионерски клубове в града. Водосвета отслужи архиерейският наместник отец Константин.

За клубната си дейност пенсионерите разполагат с функционално просторно помещение от 180 кв.м на първия етаж на нова модерна сграда. Обзавеждането и оборудването е от общината, като са създадени максимално добри условия те да се събират и да общуват в приятна обстановка. Обособен е кухненски бокс, а към санитарните помещения е изградена отделна част за хора с увреждания. Закупени са 50 разтегателни маси, 200 стола, секция, телевизор, кафе автомат, диспенсър за вода. Инсталирана е климатична инсталация и е прекарана сигнално-охранителна система.

Клуб „Александър Кипров” съществува от 60 години. По-рано се помещаваше в стара сграда с нужда от постоянни ремонти. По инициатива на предишния кмет на общината инж. Георги Манолов на мястото на стария клуб бе изградена новата сграда. След проведен конкурс свиленградското дружество „Глобъл Гейм” построи обекта за своя сметка, като предостави на общината първия етаж за нуждите на пенсионерски клуб.