19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Членовете на СИК в Свиленград са 351, а в Любимец - 156

От 12 октомври ще започне изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на парламентарния вот на 2 октомври, в Любимец. Това ще става срещу лична карта в часовете от 09:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 в стая №1, ет. 1 в основната сграда на общинската администрация.

В Свиленград изплащането на парите също ще започне другата седмица, като участниците в секционните комисии ще бъдат индивидуално информирани за точната дата, сподели секретарят на ОбА и ръководител на екипа за организационно-техническа подготовка на изборите Надя Пеева. На тези, които са предоставили банкови сметки, парите ще се преведат по банков път, а останалите ще могат да си ги вземат на място от сградата на общинската администрация, уточни Пеева.

Членовете на секционните избирателни комисии в Любимец са общо 156, а в Свиленград – 351. Те ще получат възнаграждение между 100 и 160 лева. На председателите на СИК им се полагат основно 115 лв., заместниците и секретарите – 100 лв., а членовете – 85 лв. Отделно те ще вземат по 15 лева за участие в получаването на бюлетините и подреждането на секцията. Дават се още по 30 лева за тези, които предават протоколите в РИК. Така председател на комисия, който е участвал и в подреждането на секцията си, и е предал протокола в РИК, ще получи 160 лева в края на изборния ден. Средно по 100 – 130 лв. пък ще вземат членовете на комисиите.

Възнагражденията не се облагат с данъци, а осигуровките са за сметка на бюджета.