27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Около 1 700 деца в Свиленград и 668 в Любимец ще получат полагащите им се продукти

Служители на Регионалното управление по горите и Държавните горски предприятия ще разнасят по къщите продуктите от програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Право на хранителните пакети, включващи сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци, имат около 1 700 деца в Свиленград и 668 в Любимец, които посещават детските градини или са ученици от 1 до 4 клас.

Доставката ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изискванията за транспортна и лична хигиена. Тя ще бъде еднократна, като ще включва нераздадените на децата продукти по двете схеми от въвеждане на извънредното положение в страната (13 март) до 13 май. По указание на Държавен фонд „Земеделие“ до училищата и детските градини ще се прави от доставчика на учебното заведение, а до адресите на децата и учениците – от горските служители. Продуктите ще бъдат опаковани в индивидуални опаковки.

Още преди празниците школските директори са започнали спешно допитване до родителите кои от тях искат да си получат дажбите на децата. При потвърдено съгласие от тяхна страна трябва да предоставят точен адрес и телефон. След изготвянето на списъците те ще бъдат предоставени на екипите, които ще ги разнасят. Ако някой се откаже от продуктите, те ще се пренасочат към социално слаби деца и ученици по преценка на училището.

Диляна ЦВЕТКОВА