14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Спортният клуб по танци „Меджик“ спечели поредните си награди от голямо състезание. Този път част от възпитаниците на Валя Савова блеснаха на международен танцов фестивал, провел се от 12 до 14 април в Сараево (Босна и Херцеговина). Участие в надпреварата взеха над 5 000 танцьори от 154 клуба от 18 държави.

Всички осем хореографии, с които участваха свиленградчани, бяха удостоени с медали и купа за цялостно представяне. Живко Тодоров се окичи със златото при индивидуалните изпълнители в „Латино шоу“. Момчето за първи път участва в този стил, но въпреки това успя да спечели сърцата на професионалното жури. Живко се класира на второ място солово в „Джаз“. Два златни медала с индивидуални танци в стиловете „Модерн“ и „Джаз“ завоюва Илиана Кирякова. Четири пъти най-малките танцьори от клуба се качиха на първото стъпало на почетната стълбичка. Те изиграха блестящо хореографиите си в стиловете „Класически“, „Латино шоу“, „Характерни“ и „Джаз“.

Изключително съм доволна, децата се представиха отлично, сподели пред „Старият мост“ Валя Савова. „Повярваха в себе си и се пребориха с танцьори на международно ниво. За първи път участват в толкова голям формат, поради което не очаквах, че ще вземат медали. Що се отнася до организацията на конкурса, впечатленията ми са перфектни“, каза още тя. Хореографката на „Меджик“ подчерта, че по-големите танцьори от клуба не са се включили в състезанието в Сараево, защото в момента се готвят за турнир по танци, който ще се проведе в Свиленград на 29 септември. Преди това имат участие в турнир по спортни танци за Купата на България, насрочен за 18 май в Хасково. На 2 юни пък ги очаква турнир за Купата на България в Стара Загора.

Диляна ЦВЕТКОВА