Общество
Инструменти
Шрифт

Бизнесменът от Свиленград Димитър Делибозов дари над 2 тона ябълки на Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) - Свиленград. Част от плодовете – над 600 кг, бяха дадени на обитателите на Центъра за настаняване от семеен тип в Свиленград и децата от ЦСОП „Стефан Василев“.

Останалите ябълки бяха разпределени на 136 регистрирани в ДСП случая – деца и възрастни с увреждания, многодетни семейства, социално слаби и др. Всеки един от тях получи по около 20 кг от плодовете.

Нещата станаха съвсем спонтанно, сподели директорът на ДСП в Свиленград Росица Христова. В един случаен разговор Димитър Делибозов я попитал дали иска ябълки за дарение. „Смея да твърдя, че сме социална дирекция и въпреки, че не е в задълженията ни да разпределяме даренията, веднага се съгласих. Ангажирах свои служители в дъжда да раздадат ябълките. Зная, че има хора, които нямат паричната възможност да си закупят плодове“, разказа Христова пред „Старият мост“. Тя подчерта, че е изключително благодарна на Делибозов за жеста, който не за пръв път проявява. Преди години бизнесменът бил един от спонсорите на организираните от ДСП-Свиленград социални лагери. Тогава, благодарение на изцяло доброволни начала и под формата на дарения, са се правели 15-дневни лагери в Обзор на деца и семейства в нужда.

„Трогната съм от безкористния жест, който направи Димитър Делибозов към хората в нужда. Желая му здраве, късмет, много нови приятели и успехи в бизнеса“, заяви Росица Христова.

Диляна ЦВЕТКОВА