24
Пон, Юни
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Курбанът – 3,50 лв., памук-шекерът – 2 лв

 С концерт на Володя Стоянов и танцовите състави към ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Д-р Петър Берон“ бе открит панаирът в Свиленград днес. Програмата започна в 18:30 ч. в парк „Младежки“ . Традиционният събор ще продължи до 23 септември.

Цените са, като миналогодишните. 3,5 лева струва порция курбан, a карначето – 1,50 лв. Мекиците се пласират за левче, а памук-шекерът – за 2 лв. Забавленията за децата започват от 3 лева. Над 100 фирми от цялата страна са пристигнали тук да въртят алъш-вериш. Прави впечатление, че ресторантите са едва 3. Имало е години, когато по 6 – 7 заведения са опъвали палатките си тук. Иначе, повечето от търговците са редовни участници. Има обаче и такива, които ще опънат сергиите си на панаира за първи път. Най-многобройни са продавачите на промишлени стоки – 54. 28 са сергиите за различни захарни изделия, мекици и други хранителни стоки.

И тази година няма да има цирк. За най-малките посетители има различни люлки, пързалки, стрелбища, батути, като броят на заявленията е 16. Въртележките са по 3 лв., но има и по 5 лв. Влакчето за по-малките от децата е 4 лв., а стрелбищата – 5 лв. Наемите на терените не са променяни от няколко години. За продажба на стоки търговците ще плащат по 4,50 лв. на квадратен метър на ден. За стрелбища, люлки и атракции се дължат по 50 стотинки на квадрат дневно. Мястото за скара-бира или курбанджийница струва 600 лева за седмица.

Диляна ЦВЕТКОВА