14
Нед, Юли
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

ОУ „Иван Вазов“ се включи в кампанията „Подари надежда вместо цвете“ в първия учебен ден

С много трепет и вълнение премина първият учебен ден за учениците в региона. Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първолаците. Тази година 279 първокласници прекрачиха прага на школата в общините Свиленград и Любимец.

За поредна година от ОУ „Иван Вазов“ подкрепиха кампанията „Подари надежда вместо цвете“ в първия учебен ден. Преподавателите единодушно решиха, че вместо родителите да дават пари за традиционните букети, средствата да бъдат дарени в помощ на 10-годишната Ванеса Трендафилова. Преди няколко месеца семейството на момиченцето разбра една от най-тежките новини – дъщеря им страда от рак. В момента Ванеса е на лечение в Италия, за което са необходими средства. Каква точно е събраната в каузата сума, ще стане ясно след дни.

Нямаше родител, който да не се бе включил в благотворителната инициатива. Но и мнозина бяха решили да зарадват преподавателите с цвете. Учителите, особено тези на първокласниците, бяха отрупани с букети. Две от училищата в Любимец също подкрепиха каузата "Вместо цвете подари усмивка". В НУ "Захари Стоянов" за втора поредна година събират пари за онкоболно дете, което сега ще е второкласник. Събраната сума в СУ "Желязко Терпешев" пък ще отиде за различни благотвирителни инициативи на школото.

Диляна ЦВЕТКОВА