19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Детският театрален състав „Академия млад актьор“ към свиленградското читалище отбеляза 10-годишнината от създаването си с постановката „Горските ветрове и прасето Ролка“.

Спектакълът, който се игра на 11 септември в салона на културното средище, бе премиера на новото попълнение малки актьори в състава - Дарияна Костадинова, Мария Зелиу, Иван Тонев, Денис Шенер, Йоан Георгиев и Стела Методиева. Децата успяха да преодолеят сценичната си треска и се превъплатиха прекрасно в образите си.

През изминалите 10 години през трупата са преминали над 30 деца, а изиграните постановки са 9. С тях младите актьори са участвали в различни фестивали и имат редица спечелени награди – първо място за поддържаща и главна мъжка роля на Ясен Георгиев, за актьорско майсторство на Виктория Стаматова, за многостранен талант на Огняна Пенчева и две трети награди за спектакъл.

След края на представлението празникът продължи с връчването на грамоти и медали на всичките досегашни участници от Академията. Специални поздравления получиха двама от основателите на трупата, участвали в 8 от спектаклите - Тонислава Парушева и Огняна Пенчева.

Диляна ЦВЕТКОВА