13
Съб, Юли
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Доброволното формирование в Свиленград е отличено в рамките на конкурса „Пожарникар на годината – 2023 г.“ . Наградата бе връчена за конкретен и съществен принос за повишаване на пожарната безопасност и защитата на населението от главен комисар Александър Джартов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той подчерта, че през изминалата година партньорите помогнаха в борбата с бедствията и пожарите, развиваха и доброволните формирования в страната и главната дирекция е признателна за неуморните усилия и отделеното време.

Церемонията се проведе в Министерството на вътрешните работи. На събитието присъстваха премиерът акад. Николай Денков, вътрешният министър Калин Стоянов.

Отличията бяха връчени за 29-ти път. През 2023 г екипите на пожарната са се отзовали на 50 000 сигнала за произшествия и са спасили живота на 619 души. Униформените са участвали в 123 000 проверки за осигуряване на пожарна безопасност и защита при бедствия в различни обекти и строежи.

Доброволното формирование в Свиленград е вписано през 2012 г. в Регистъра на доброволните формирования за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР. Началото е поставено от 24 души. Екипът е окомплектован с необходимите материално-технически средства и специализирано лично оборудване. През 2021 г формированието бе наградено с Почетния знак на Свиленград и грамота от кмета на общината.

СМ