29
Чет, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Специализирана полицейска операция се проведе в цялата Хасковска област вчера

834 недекларирани килима бяха заловени на ГКПП Капитан Андреево при съвместна проверка на полицаи от РУ Свиленград и митнически служители. Килимите, от които 84 с лого и надпис на запазени търговски марки, бяха открити в микробус „Мерцедес“, управляван от 41-годишен жител на кърджалийското село Старово. По време на проверките на границата са иззети от автомобили и близо 8000 къса безакцизни цигари. Съставени са 4 акта.

През вчерашния ден се проведе масирана специализирана полицейска операция в цялата Хасковска област. Полицаи от Хасково, Димитровград и Харманли са проверили домове и лица по линия на противодействието на престъпления, свързани с наркотичните вещества. В четирима мъже и две жени, на възраст между 31 г. и 66 г. са открити 2,165 кг марихуана и 10 сгъвки с бяло кристално вещество – кристали за пушене. От домове в същите градове са иззети близо 2,5 кг нарязан тютюн и над 200 къса цигари без бандерол. По случаите са образувани 3 досъдебни и 2 бързи производства, и 3 преписки.

В хода на акция по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред са проверени 977 МПС и 1197 лица. Служителите от всички районни управления са проверили 89 търговски обекта, 14 пункта за черни и цветни метали, 29 заложни къщи и 27 автоморги и депа. Съставени са 135 фиша, 23 акта и са направени 137 електронни фиша по Закона за движение по пътищата.