18
Вт, Юни
25 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

ognebortsi17 свиленградски огнеборци бяха наградени на официална церемония, която се състоя в сградата на Областна администрация в четвъртък. Началникът на тукашната „Пожарна безопасност и защита на населението” Валентин Ангелов получи почетен знак на МВР-3-та степен.

Отличието му бе връчено от главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев. Той благодари за професионализма, смелостта и себеотрицанието на пожарникарите и спасителите от Хасковска област, участвали в преодоляването на последствията от опустошителните наводнения в с. Бисер, Свиленград и Харманли. Вие изпълнявате една от най-благородните мисии – да спасявате живот, подчерта Георгиев.

Инспектор Ивелин Тонев бе награден с обявяване на благодарност и 5 дни допълнителен отпуск.
Иван Цветанов, Андон Русев, Пламен Паскалев, Костадин Костадинов, Христо Хърсев, Ангел Алексиев, Валентин Бакърджиев, Христо Михалев, Мартин Гълъбов, Петко Петков, Димитър Минков, Иван Иванов, Васил Михайлов, Димитър Димитров и Васил Василев са отличени с обявяване на благодарност и 3 дни допълнителен отпуск.

Общо 41 пожарникари и служители на БЧК от Хасковско, участвали в преодоляването на последствията от наводненията в село Бисер, Свиленград и Харманли, получиха отличия.
В церемонията участваха също директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и областният управител на Хасково Ирена Узунова.

СМ