24
Сря, Юли
37 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

mihaelaМихаела Емилова Кирякова от Свиленград прослави хасковската езикова гимназия на международна олимпиада по немски език. Нашето момиче е десетокласничка в ГПЧЕ „Асен Златаров“ и е сред осемте ученици от страната, които с успешното си представяне на надпреварата заслужиха правото да прекарат месец в Германия. Разноските по пребиваването им там и обучението в местно учебно заведение се поемат от немската страна.

Михаела участва в международната олимпиада с разработен проект върху личността и кариерата на футболиста Красимир Балъков. Легендата на българския национален отбор е легенда и в Германия, а в Щутгарт още го боготворят като един от най-големите майстори на топката, играл в едноименния отбор. Виртуозът от Велико Търново е част от най-големия успех на българските национали – четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 г.

В международната олимпиада участва още една десетокласничка от хасковската езикова гимназия – Надежда Халваджиева, която обаче не успя да спечели награда. Тази година в надпреварата са се включили 1 500 училища с интензивно обучение по немски език от 100 страни. Във финалния етап от състезанието момичетата са имали интервю в немското посолство в София.

СМ