Любопитно
Инструменти
Шрифт

Катаржина Естейт бележи успехи и на Китайския пазар. Високи отличия грабна за пореден път една от най-награждаваните български изби Катаржина Естейт по време на престижния винен конкурс в Китай, China Wine & Spirit Awards 2012. Златен медал за Question Mark Cabernet & Merlot 2010, и сребърен за Encore Syrah 2010 отсъди компетентното жури в състав от 90 винени експерти, съобщи първият селскостопански информационен сайт „Фермер“ http://farmer.bg


По време на конкурса бяха дегустирани над 500 вина от 25 страни. Основни критерии бяха дизайнерско оформление на етикета и вкусови характеристики.
„Question Mark e вино с високо качество. Това е първият ни купаж, официално представен пред публика и специалисти. То е и вино с много интересна история. Работата по маркетинга на виното не беше приключила и все още нямахме етикет с името. За презентацията поставихме върху етикета на бутилката въпросителен знак, който и до днес поражда размисли. Това е една прекрасна идея, която ще живее дълго и ще ни носи много отличия.”, сподели Сесил Пайе, енолог на Катаржина Естейт.
Винените призове в China Wine & Spirit Awards ( CWA ) са единствените награди в света, създадени изцяло според критериите на китайския консуматор. Като млад пазар с ненаситна жажда за хубави вина, Китай се нуждае от продукти с високо качество. За китайските потребители виното е символ на статус в бутилка.
Според CNN, CWA е най-престижният винен конкурс в Китай, генерирал огромен интерес не само на местно, но и на международно ниво. Високите награди, които Катаржина Естейт получи за изключителните си вина, ще отворят нови възможности за продажби и налагане на българското вино на най-бързо развиващия се винен пазар в света, посочва „Фермер“.

СМ