25
Чет, Апр
12 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

nagradaУченици от Свиленград спечелиха призови места в конкурса „Чудото любов“, организиран от Младежки център – Хасково и Регионалната здравна инспекция.

snimkaЕдинадесетокласничката от СОУ „Д-р Петър Берон“ Росица Николова спечели първа награда за разказ. Тя за първи път се явява на конкурс със своя литературна творба. „Пиша, но не съм показвала досега работите си - сподели пред „Старият мост“ Росица. - Написах разказа за една вечер, после го редактирах, никой не ми е помагал. Темата за любовта е благодатна, особено за млади хора като нас.“

Росица обича да чете художествена литература, харесва много прозата на Арчибълд Кронин и поезията на Ивайло Балабанов и Пейо Яворов.

Втора награда за фотография пък отреди журито за 17-годишния ученик от ПГССИ „Христо Ботев“ Христо Русев. Той бе класиран след девойка от клуба по фотография към хасковския Младежки център. Според присъствали на събитието професионални фотографи обаче снимката на Христо „175 години любов“ е достойна да вземе първото място не само на този регионален конкурс, а и на национално ниво.

Христо Русев, който е фоторепортер на „Старият мост“, има редица награди от участията си в други конкурси. Младежът направи и самостоятелна изложба. В момента негова творба се състезава в международен конкурс в Будапеща.

СМ