29
Сря, Май
16 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

angelovНачалникът на свиленградските огнеборци Валентин Ангелов отказа предложението да стане зам.-шеф на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/. Поканата за повишение дошла лично от директора на Главна дирекция „ПБЗН“ главен комисар Николай Николов по време на бедствието в Свиленград. Местният пожарникар № 1 обаче отказал предложението.

Претеглих плюсовете и минусите и прецених, че ако приема, ще е много трудно за мен и семейството ми, сподели пред „Старият мост“ Валентин Ангелов. Ще трябва да се преместя в София, да отворя още една къща, както се казва, а и защо Свиленград да намалee с още 1 човек, каза шеговито той и добави, че е отказал предложението за високия пост окончателно.

Както е известно, Валентин Ангелов бе ръководител на спасителните операции по време на бедствието в Свиленград. През 2010 г. той ръководеше българския отряд, изпратен на помощ в Подмосковието, за да се бори с избухналите там огромни пожари. За проявен професионализъм Валентин Ангелов получи орден „За храброст“, връчен му лично от руския президент Дмитрий Медведев. Той бе удостоен и със званието „Почетен гражданин на Свиленград“.

СМ