Любопитно
Инструменти
Шрифт

hr-rusev17-годишният ученик от ПГССИ „Христо Ботев“ Христо Русев спечели първа награда на конкурс за млади таланти, организиран от посолството на САЩ в София. Свиленградчанинът получи луксозни албуми с черно-бяла и цветна фотография, както и грамота, подписана лично от американския посланик Джеймс Уорлик. На първо място журито класира още една участничка – Лора Петкова.

Обявеният от американското посолство конкурс за млади таланти бе посветен на Деня на президентите за 2012 г. Третият понеделник от месец февруари всяка година е национален празник, на който всички американци отдават почит на президентите на САЩ. Участниците бяха разпределени в четири възрастови групи, като имаха възможност да се включат в надпреварата с рисунка с молив, акварел, живопис, графика, плакат или снимка, тематично посветени на президента. Христо Русев спечели първата награда със снимка, запечатала как президентът Росен Плевнелиев, еврокомисарят Кристалина Георгиева и вицепремиерът Цветан Цветанов, качени на БТР, оглеждат пораженията от наводнението в Свиленград в началото на февруари т. г.

Христо Русев, който е фоторепортер на „Старият мост“, има награди и от други конкурси, но сегашното отличие е най-високото, което е печелил до момента. Младежът направи и самостоятелна изложба. Със свои снимки от наводнението в Свиленград той бе поканен да участва в международната специализирана изложба „SECURITY – Защита и сигурност 2012“ в София.

СМ