29
Сря, Май
16 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

mlad-fermerНашият отбор ще участва на националната надпревара в Русе

Отборът на местната професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ зае първо място в крайното класиране на състезанието „Млад фермер“, което се проведе на 21-ви и 22-ри март в Свиленград. Нашите се представиха на ниво в отделните дисциплини и не дадоха никакъв шанс на конкуренцията. Втори стана отборът на Сандански, а трети се нареди тимът на Куклен.

Тримата участници в нашия отбор, чийто ръководител бе учителката Стефана Узунова, спечелиха и индивидуални награди в три отделни дисциплини. Единадесетокласникът Илиян Деспов стана първенец в разпознаването на фуражи. Димитър Крумов /12 кл./ бе определен от журито за най-добрия в майсторското управление на трактор, а Христо Атанасов /12 кл./ - в резитба на нискостъблени лозя. Тримата свиленградчани и излъчените индивидуални победители в доенето на крави и разпознаване на семена получиха специална награда от председателя на журито проф. Димитър Греков, ректор на Аграрния университет в Пловдив. Те заслужиха правото да станат студенти във висшето учебно заведение без приемен изпит. Наградите бяха връчени на галавечеря в ресторант „Свилена“.

Както „Старият мост“ писа, в състезанието се включиха общо 13 отбора с по трима участници от Южна България. Подобно съревнование за Северна България се проведе в Попово. Според регламента класиралите се на първите три места от двете надпревари ще участват на националния кръг, който ще се проведе от 27-и до 29-и април в Русе.

СМ