15
Съб, Юни
31 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката с най-високото отличие, спечели наградите на публиката и журналистите

nadyaСвиленградчанката Надя Казакова грабна три отличия от тазгодишното издание на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански. Журито класира талантливата певица на първо място в конкурса за изпълнител. Така Надя грабна статуетката на „Пирин фолк“ за изпълнителско изкуство в конкуренция с 15 певци.

Тя покори и публиката в летния театър в Сандански, която гласува с талони и я определи за най-добър изпълнител. Свиленградчанката получи и наградата на медийното жури.

Надя Казакова се представи на международния фестивал с „Ех, животе“. Това е съвсем нова авторска песен, музиката е на Тони Митров, а текста е написал сценаристът в „Шоуто на Слави“ Ивайло Вълчев. Той ме познава много добре и написа този текст специално за мен, каза пред „Старият мост“ Надя. Наградите от „Пирин фолк“ са първите, които тя получава. Много съм щастлива, но и съм стъпила здраво на земята, знам каква е цената да се постигне това, сподели певицата. За нея еднакво скъпи са и трите получени отличия. Важна е оценката както на специалистите от журито, така и на публиката и на журналистите, каза Надя. Посвещавам тези награди на 3-годишния ми син Виктор, който също е платил цената им, и на родителите и брат ми, те винаги са до мен и ми помагат, сподели още тя. Надя пожела да поздрави всички свиленградчани. Никога няма да забравя Сандански, но и никога няма да забравя, че съм от Свиленград, каза певицата.

След приключването на фестивала диригентът на ансамбъл „Филип Кутев“ Георги Андреев, който бил в журито, й казал: „Заслужаваш наградите за всичките години, през които не си спряла да работиш“. Както е известно, преди години свиленградчанката пееше във „Филип Кутев“.

Сега талантливата певица живее в София. Учи музика в СУ „Св. Климент Охридски“. Предстои ми още много работа, имам нови песни, които трябва да запиша, сподели Надя. За мен музиката е на преден план, тя ме е довела до тук и съм благодарна на Господ за това, добави свиленградчанката.

Елена МИХАЛЕВА