22
Пет, Окт
18 Нови статии

Промишленост и търговия
Инструменти
Шрифт

HRR 04201Видни гости - посланици, търговски представители и бизнесмени, участваха в традиционния ритуал по зарязването на лозята на шато „Катаржина Естейт“ на 14 февруари.

Сред мераклиите да изпълнят традиционния български обичай се откроиха посланикът на Полша в България Лешек Хенсел и на Финландия – Хари Салми. На ритуала присъстваха и представители на посолствата на Русия, Франция и Япония. От българска страна церемонията уважиха бившите председатели на парламента проф. Огнян Герджиков и акад. Благовест Сендов, кметът на Свиленград Георги Манолов и областният управител на Хасково Кадир Исов.

Ритуалното зарязване на лозята извършиха градоначалникът инж. Георги Манолов, Васил Козалиев, директор на „Катаржина Естейт” и Цветелина Николова, изпълнителен директор на избата. Преди това отец Георги отслужи литургия, даде благословия за берекет на лозовите масиви край Мезек и пожела здраве и успех на служителите.

Гостите бяха поканени на официален обяд с дегустация на най-престижните и награждавани на браншовите форуми вина на избата.

Катаржина Естейт“ е една от емблематичните фирми не само в района, но и в България. Нейно е първото българско вино, достигнало границата от 90 точки, която бележи най-добрите вина в света в класацията, известна като скалата Паркър. HRR 05423HRR 03212

СМ