09
Вт, Авг
27 Нови статии

Промишленост и търговия
Инструменти
Шрифт

Търсят управител на магазина

Санирането на помещенията, където ще бъде разположен „Техномаркет“, започна. Както „Старият мост“ вече писа, хипермаркетът ще се позиционира в празното помещение до „Penny“. Очаква се ремонтните дейности да приключат до няколко седмици, а официалното откриване на магазина най-вероятно ще е в средата на декември.

В момента на Интернет страницата Jobs.bg тече обява за управител на „Техномаркет“ за Свиленград. Основните изисквания към кандидатите са те да бъдат с висше образование, да имат компютърна грамотност и да владеят английски език. Автобиография се подава на посочения в сайта за търсене и предлагане на работа имейл.

Впрочем за отварянето на „Техномаркет“ в Свиленград се заговори още през 2011 г. Припомняме, че „Сити пойнт парк“, дружеството, което изгради „Penny“, пое ангажимента да докара тук търговската верига. Обещанието беше в замяна на отсрочка, която им даде местната власт. От „Сити пойнт“ не успяха да изпълнят в срок облагородяването на терена около хипермаркета, да направят паркинг и детски кът. Тогава те аргументираха забавянето с икономическата криза. Казусът с неизпълнението на договора обаче стигна до съда, а вариантът за извънсъдебно споразумение беше гласуван на заседание на ОбС - Свиленград. Местните парламентаристи приеха предложението и дадоха отсрочката заради варианта да се отворят нови работни места.

Диляна ЦВЕТКОВА