25
Съб, Май
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

50 кг марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на Митницата.

На 3-ти февруари на пункта в посока към Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – 34-годишен турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока от Румъния за Турция - талашитени плоскости.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която между палетите със стока в предната дясна част на товарното помещение, са открити 109 полиетиленови пакета със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 50.04 кг на стойност 200 160 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор тираджията е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за мярка "задържане под стража".