17
Пон, Юни
27 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов инициира и изцяло спонсорира приключилият турнир по тенис на маса, който се проведе на 3 и 4 ноември тази година. Това е първият турнир, който се провежда под негов патронаж, но амбицията е състезанието да се превърне в традиция.

Огромният брой желаещи - деца, младежи и мъже изненада организаторите. Общо 45 участници от страната и чужбина заявиха желание да вземат „Купата на Кмета”. Това наложи разделянето на състезанието да се проведе в рамките на два дни. Състезанието се проведе в залата на Спортен клуб по тенис на маса „Любимец 13”, който оказа голяма подкрепа при подготовката на турнира.

Първата игра при мъжете в групите се откри лично от кмета на общината, който премери сили със състезателя от Свиленград Светлин Александров. Въпреки че и двамата не са класираха в крайната четворка, играта по между им бе интересна и аплодирана от присъстващите в залата.

В оспорвана надпревара първо място, „Купата на Кмета”, златен медал, спортен сак и грамота при участниците до 15 години взе Димитър Елков, на второ място се класира Мартин Дойков, а на трето - Веселин Филев от Любимец. В категорията до 18 години на най-високото стъпало отново бе Димитър Елков, втори бе класиран Валери Грудев, а трети - Кристиян Калинов.

В изключително оспорвана игра в крайното класиране при мъжете се наложиха Димитър Янков от гр. Сливен на първо място, Ерай Кахраман от гр. Одрин на второ и Иван Жеков от Симеоновград на трето.

Диана АТАНАСОВА