28
Сря, Фев
22 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

tenis1Над 100 състезатели ще мерят сили на кортовете край Марица за купата на вестник „Старият мост“

Международният турнир по тенис „Old Bridge Cup“ стартира на кортовете край Марица на 30 юни.

Надпреварата е за юноши и девойки до 16 години и е от календара на Европейската тенис асоциация. Свиленградският клуб е домакин на престижното съревнование за тринадесета поредна година.

Над 100 тенисисти от 14 държави са подали заявки за участие в международния турнир. Състезателите са от Молдова, Румъния, Русия, Австралия, Сърбия, Македония, Гърция, Литва, Швейцария, Украйна, Естония, Босна и Херцеговина, Турция и, разбира се, България.

На 30-и юни и 1-ви юли ще се играят квалификациите за влизане в основната схема в надпреварите на сингъл и на двойки при юношите и девойките. Мачовете от основните схеми ще се играят от 2-ри до 8-и юли. Финалите на двойки ще се играят на 7-и юли, а на следващия ден ще бъдат излъчени носителите на купите на сингъл.

Главен съдия на на турнира ще бъде председателят на съдийската колегия по тенис Любомир Бадински.

Освен на „Old Bridge Cup“, свиленградският клуб по тенис е домакин на още един международен турнир - „Свиленград къп“, който е за млади състезатели до 14 години и тази година се проведе тук през май за дванадесета поредна година. Заради подходящите условия и добрата организация двете съревнования се радват на интерес от страна на младите тенисисти.

Елена МИХАЛЕВА