30
Чет, Май
17 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Хасковският тенисист Петър Атанасов, който удивително прилича на сърбина Новак Джокович, спечели купата на сингъл при юношите на провелия се в Свиленград международен турнир „Old Bridge Cup“.

На финала в неделя /3 юли/ българинът се наложи над Сергей Баряшев с 6/3, 6/1. Съперникът на Петър игра много добре, но нашият тенисист беше по-техничен и спечели двубоя. По стечение на обстоятелствата същия ден Джокович спечели Уимбълдън, след като на финала се наложи над водача в схемата и миналогодишен победител Рафаел Надал. Петър учи в спортното училище в Хасково. Негов треньор е Димитър Господинов, който е наставник и на Григор Димитров. Освен че визуално прилича на Джокович, Петър много харесва играта на сърбина и иска да взаимства от нея.

При девойките победител стана румънката Ирина-Елена Преотеску, без да се играе финален двубой. Причината бе, че другата финалистка – Вивиан Златанова от Пазарджик, получи лекарска забрана да играе в последната среща заради заболяване.

И в двата финала на двойки обаче спечелиха български тандеми. При юношите победители станаха Калоян Михайлов и Стоян Плугаров, които се наложиха над съперници от Португалия. При девойките финалът бе изцяло български. Победителки станаха Даниела Кабакова и Габриела Михайлова, а втори се класираха Виктория Тодорова и Габриела Стоименова.

Тази година турнирът за купата на вестник „Старият мост“ се проведе за 12-и пореден път. Той е от календара на Европейската тенис асоциация и е за юноши и девойки до 16 години.

СМ