15
Съб, Юни
30 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Известната българска тенисистка Диа Евтимова тренираше през седмицата на кортовете край Марица. Състезателката за Фед къп остана тук до петък, след което замина за Палма де Майорка, където ще мери сили на турнир с награден фонд 25 000 долара. Дойдох да тренирам тук, защото в Свиленград е единственият шамотен корт на закрито в Хасковска област, каза пред „Старият мост“ националната състезателка. Тенисистката сподели, че преди няколко месеца имала проблем с колет от Америка, който трябвало да получи от тукашната митница.

Поръчала си по интернет 2-3 книги и нейна приятелка й ги пратила. Дойдох до Свиленград да си взема книгите, тогава имах два-три дни почивка между два турнира, наложи ми се да чакам тук 4 часа, за да си взема пратката, обясни спортистката.

Непосредствено преди да дойде да тренира в Свиленград Диа Евтимова се завъртна от Израел, където игра с женския национален отбор за Фед къп. Благодарение представянето на нашите състезателки България запази мястото си в първа група на зона Европа/Африка. Представянето ми не беше отлично, но бих казала, че беше добро и стабилно, каза тенисистката. Доволна съм от последния мач, който беше много важен за оставане в зоната, вече трета година имам такъв и е въпрос на нерви да можеш да изкараш добрата си игра когато трябва, сподели още тя.

СМ