21
Вт, Май
22 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Български тенисисти спечелиха купите на сингъл на провелия се в Свиленград международен турнир по тенис „Old Bridge Cup“. При момчетата шампион стана Фердун Шефкедов. В спора за първото място той се наложи с 6/3, 2/6, 7/5 над поставения под номер 2 Вилиан Петров, който до този момент не бе загубил и сет.

При момичетата купата взе Антоанета Цървулкова, която имаше много тежък финален двубой срещу рускинята Виктория Панина, но успя да стигне до успеха след 4/6, 6/3, 6/4.

Финалистът на сингъл Вилиан Петров спечели турнира на двойки заедно с партньора си Константинос Илия от Кипър. При момичетата купата взе рускоукраинския тандем Валерия Донис и Анастасия Шошина. Наградите на призьорите връчи Николай Колев, издател и главен редактор на вестник „Старият мост“.

Особено съм доволен, че това издание на турнира донесе двете купи на сингъл на България, каза главният съдия Любомир Бадински. Той подчерта, че надпреварата е протекла при много стегната организация на високо ниво. Поройният дъжд наводни кортовете, но домакините реагираха веднага и направиха всичко възможно, за да продължат мачовете на следващия ден, каза реферът.

Много ми хареса тук, кортовете са хубави и добре поддържани, условията са перфектни, сподели финалистката при момичетата Виктория Панина, която тренира в Динамо-Москва в школата на известния Шамил Тарпишев, който е президент на руската тенис федерация. Въпреки тежките метеорологични условия организаторите направиха всичко възможно и нямаше проблеми с провеждането на мачовете, допълни 13-годишната Виктория, която за пръв път играе финал на международен турнир. Рускинята обеща да дойде и на следващата надпревара в Свиленград – за момичета и момчета до 14 години, която също е от календара на Европейската тенис асоциация и ще стартира на 26 юли.

Турнирът за купата на вестник „Старият мост“ се проведе за 11-и пореден път.

Елена МИХАЛЕВА