19
Пет, Апр
28 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Цяла нощ организаторите отводняваха кортовете. Състезатели от 11 държави спорят за купата на вестник „Старият мост“

Падналият в сряда пороен дъжд остави под вода тенискортовете край Марица и едва не провали международния турнир за купата на вестник „Старият мост“, който започна в неделя.

Напълно залети бяха както терените, така и паркингът и районът около тях. Едната от алеите в Младежкия парк също плуваше във вода. Заради природната стихия се наложи същия ден срещите да бъдат прекратени. Цяла нощ организаторите отводняваха кортовете. Благодарение усилията на домакините проблемът бе отстранен и още на следващия ден мачовете продължиха. Работихме до 3 часа през нощта, с нашите помпи и работници изтеглихме водата и почистихме всичко, каза концесионерът на тенискортовете Красимира Цингова, която е и президент на тукашния клуб. Кортовете вече са възстановени, няма проблеми, срещите продължават по график, допълни тя.

В турнира за купата на вестник „Старият мост“, който се провежда за 11-та поредна година, участват тенисисти от 11 държави – Сърбия, Македония, Кипър, Израел, Англия, Турция, Испания, Русия, Молдова, Украйна и България. Най-голяма е израелската група, която е от 11 спортисти. Надпреварата е от календара на Европейската тенис асоциация и е за юноши и девойки до 16 години. Главен съдия е Любомир Бадински, който е международен рефер с бяла значка. В неделя и понеделник се играха квалификациите. От вторник започнаха съревнованията в основните схеми на сингъл и двойки. Организацията на турнира е добра, каквато е била винаги, срещите вървят нормално, има оспорвани мачове, каза главният рефер Любомир Бадински. Чужденците са доволни от условията и обслужването, както и от атмосферата в Свиленград, добави той.

Финалите на двойки ще се играят в събота /3 юли/, а на следващия ден ще бъдат излъчени носителите на купите на сингъл.

Елена МИХАЛЕВА